Visok krvni pritisk, nekaj nasvetov kako ga zmanjšati

Visok krvni pritisk je zelo nevarna in počasna bolezen, imenovan tihi morilec, click here ker navadno ljudje z visokim pritiskom ne vedo, da ga imajo. Tako so izpostavljeni bolezni ledvic in srca, rezultat, kap, infarkt, odpoved ledvic.

  Tukaj je 12 nasvetov, kako zmanjšati krvni pritisk. Ne vem če to deluje, imam izredno visok krvni pritisk, 170 / 100 zadnja meritev danes zjutraj, nisem pod stresom, imam super dieto, se redno gibam in tudi meditiram.

Vsak dan čutim stranske učinke zdravil in pritiska, jemljem beta blokerje, ki nimajo posebnega učinka, se mi vrti, pred dnevi sem padel, udaril sem zopet z glavo na tla, tokrat sem videl kri na gazi. Ampak dovolj o tem. Nemogoče je kako sem lahko pritisk kar naenkrat dobil tako visok, zadnjih 8 mesecev je bil pritisk vedno pod 140 / 80. Ampak kot moja stara pravi, ne domišljaj si stvari,  ne imej iluzij. Ampak ne verjemi idiotom, s premajhno izobrazbo, ki ti lažejo celo življenje in ki so ti že nakajkrat grozili po življenju. 

1. Pravilna dieta. Ta dieta se sestoji z visokim procentom sadja in zelenjave in majhno količino nemastnega mleka, mesa, sladkarij in sladkorja. S to dieto lahko baje zmanjšate pritisk za 8 – 14 točk, nekateri strokovnjaki pravijo, da je ta metoda bolj uspešna kot jemanje zdravil. (pri meni ne pomaga nič, meditacija, veganska dieta)

2. Zmanjšaj težo. Lahko zmanjšajte pritisk za 5 – 20 točk za vsakih 10 izgubljenih kilogramov.

3. Zmanjšajte uživanje sodiuma na 2,400 mg na dan in lahko zgubite 2-8 točk.

4. Gibanje 5-7 dni na teden za 30 minut in lahko zgubite  4-9 točk.

5. Omejite alkohol na 2 pijači za moške, 1 za ženske na dan in lahko zgubite 2-4 točke.

6. Imejte dovolj spanja. Premalo spanja lahko povzroči dvig krvnega pritiska.

7. Zmanjšajte stres. Lahko poveča krvni pritisk in lahko dobite permanentni visoki krvni tlak.

8. Užijte dovolj kalija s uživanjem sadja in zelenjave, mleka in rib.

9. Zaužijte dovolj kalcija. Uživajte nadomestek kalcija vsaj 1,000 mg na dan če ste pod 50 leti in 1200 mg če ste stari več kot 50 let.

10. Zaužijte vsaj 500 mg vitamina C na dan. V nekaterih študijah, se je krvni pritisk zmanjšal za 10 % po enomesečnem uživanju vitamina C.

11. Zaužijte dovolj omega-3 maščobnih kislin z uživanjem rib ali ribjih suplementov. YUCK

12. Poskusite jemati alfa lipoični kislino in ecetil l karnitin. Nekateri ljudje imajo visok krvni pritisk , ker njihove žile niso elastične, zato je jemanje teh pripravkov priporočeno.
  Upam  da bodo ti nasveti vam dovolj, da lahko znižate krvni pritisk. Meni niso pomagali. Ampak pri meni je zgodba drugačna. 

pritisk